Общината търси най-добрите хора в Пловдив, стартира кампания за номиниране

  • от Соня Желязкова
  • 11:47, 08.06.2021

Официално откриха десетото издание на конкурса „Пловдив – град на доброто“. Червената шатра на инициативата бе поставена точно пред стълбите на Каменица, а заместник-кметът по социална политика Георги Титюков и директорът на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева откриха събитието.

Зам.-кметът ГТитюков заяви, че се радва, че тази инициатива продължава толкова години да буди интерес у пловдивчани. Той предаде от името на Йорданка Петкова - председател от Националниа алианс на хората с редки болести, които са партньор на инициативата, че именно съвместната дейност е важна, когато става дума за добро. Петкова обаче не успя да посети официалното откриване.

„Всеки пловдивчанин може да номинира свой фаворит в една от четирите категории на конкурса от 8 до 15 юни, като днес до 18:00 часа имате възможност да го направите и на шатрата в хартиен вариант. Също така има опция да се гласува и на сайта на конкурса онлайн. Номинирани могат да бъдат всички хора, извършили малки и големи добри дела“, припомни Георги Титюков.

Част от доброволците на конкурса, който е под патронажа на Община Пловдив и градоначалника Здравко Димитров, са и учениците на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Децата ще подпомогнат за популяризирането на кампанията и тяхното училище, като раздават флаери по главната улица на града.

„Така ще привлечем повече хора. Според нас младите трябва да се включват в такива инициативи, за да покажат, че доброто съществува“, казаха учениците на ПГХТТ. 

Част от тях са доброволци днес и на шатрата, където ще се приемат гласовете на пловдивчани.

Според нас тази година ще бъде различна, тъй като заради пандемията желанието на хората да гласуват ще се повиши. През времето, в което бяхме "затворени", се появиха много хора, които направиха добри дела. Сега е моментът да ги зарадваме с номинация. Ние сме тук, за да намерим най-добрите пловдивчани“, сподели Надежда Тодорова от 11 клас в ПГХТТ – Пловдив.

Категориите, в които гражданите могат да наминират човека, който според тях олицетворява доброто, са четири - социални дейности, образователни дейности, градско развитие и добротворство. Жури ще бъдат Чавдар Каришев, инж. Людмила Ганчева, Ренета Венева, проф. Юрий Анастасов и Йорданка Петкова.

Церемонията по награждаване ще се състои на 22 юни от 16:00 часа в Цар Симеоновата градина, където избраните от журито номинирани пловдивчани ще бъдат отличени като носители на доброто.