Новите звезди на Пловдивската драма: Спартак Тодоров и Борис Кръстев стават част от трупата

  • от Мария Луцова
  • 13:45, 24.05.2022

Двама талантливи млади актьори се присъединяват към трупата на Драматичен театър-Пловдив след проведен кастинг. Стартак Тодоров от класа на проф. Снежина Танковска и Борис Кръстев от класа на проф. Здравко Митков са новите попълнения, които ще дебютират през новия сезон.

"На добър час, Борис и Спартак! С нетърпение очакваме първите ви стъпки на първата театрална сцена през следващия сезон! Кастингът ни срещна и с още талантливи актьори, с които се надяваме да имаме възможност да творим и които ще поканим за бъдещи проекти. Благодарим на всички кандидати", обявиха от Драмата.

Наред с изявите си в спектаклите на НАТФИЗ Спартак и Борис имат изяви и извън академичната сцена. Познаваме Спартак от ролята му на Бобо в касовия хит "Привличане" с Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и др.

Борис Кръстев пък е носител на наградата в памет на проф. Стефан Данаилов, която му бе връчена на 9 декември - деня, когато Мастерът празнуваше рожден ден. Учредена от фестивала "Сцена на кръстопът", "Стипендията на Ламбо" бе връчена в гримьорната на именития актьор в Народния театър, след решение на жури в състав д-р Росица Обрешкова, Рада Кайрякова и Бориса Сарафова (възпитаници на проф. Данаилов). Има изяви като режисьор и актьор в "Сфумато" и в театъра на НАТФИЗ. Пиесата му "Кулата" спечели наградата "Славка Славова" на Театър 199 "Валентин Стойчев".

Борис има вдъхновяващия пример за успех в театъра на своите родители - Малин Кръстев и Станка Калчева.