Небето ще свети в памет на Димо Стоянов

  • от PlovdivTime
  • 18:26, 23.12.2020

”Невидимо дете” в цялото небе за Димо – това е заглавието на събитието, което довечера  точно в 21 часа ще се проведе в памет на вокалиста на група П.И.Ф.

Призивът на организаторите е всички почитатели на група П.И.Ф. и Димо Стоянов да излязат на балконите си, да осветят небето и да пуснат песента ”Невидимо дете” на бандата в памет на починалия от COVID-19 фронтмен.

"Някой там, горе, след като прибра звездите, избра така. На 23.12 да се поклоним на Димо за последно. Мисля си обаче, че той не заслужава тишината, която ще съпътства този поклон. Затова нека заедно направим и друго. Нека на 23.12 вечерта излезем отново точно в 21:00ч. на балконите си. За да пуснем заедно песента "Невидимо дете". Нека звучи силно, а който може - нека я свири, друг нека я пее, нека я излеем в цялото небе, така че да стигне до него.

И дори да е невъзможно да направим това в един и същ миг - нека. Нека гласът му ехти от всички страни толкова дълго, колкото го обичаме. Той със сигурност ще оцени тоя звуков ефект.

Нека всеки, който е преживял, летял и туптял с музиката на P.I.F., без значение къде се намира - София, Варна, Пловдив, някъде из селцата или по пътя между обичта и тъгата, нека просто утре излезе и пусне "Невидимо дете" в небето.

Една песен време, всички заедно - за Димо и цялото безвремие, което ни подари..", пишат инициаторите.

Смъртта на Димо съкруши България. Музикантът почина след усложнения от COVID-19 и престой в болницата.