Най-младият член на Менса в България посети Природонаучния музей на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:22, 15.09.2023

Директорът на Природонаучния музей гл. ас. д-р Огнян Тодоров посрещна 9-годишния Иво Кирков. Момчето се превърна в най-младия член на Менса България. Иво постигна максимален резултат на теста и се нареди сред най-интелигентните хора в света.

Най-младият българин в международната организация за хора с висок коефициент на интелигентност „Менса“ заедно със своите родители посети музея и остана силно впечатлен от богатите експозиции на музея. Иво с интерес разгледа всички зали и остана очарован от зала „Безгръбначни“, в която имаше възможност да задава своите въпроси лично към директора на музея, който е специалист именно в тази сфера.

Интерес за Иво беше още зала „Аквариум“, тъй като се оказа, че акваристиката е от любимите хобита на семейството. Той посети зала „Планетариум“, в която се наслади на интересен филм за космоса. Уредник показа на Иво магичния свят на пеперудите в зала “Тропик“ с тропически пеперуди от Югоизточна Азия, части на Централна и Южна Америка.

На финала на своето гостуване, Иво получи специален подарък за спомен и обеща, че отново ще посети Регионален природонаучен музей Пловдив.