Млади таланти излагат платна в „Бялата къща“

  • от PlovdivTime
  • 18:07, 25.03.2017

След Фотографската изложба от конкурса "Път на младите", културния център „Бялата къща“ в Пловдив ще представи на 29 март, в 18:30 часа четирима от финалистите в раздел "Изобразително изкуство".

Най-младият участник е Богдан Върбанов, който е ученик в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов " в Пловдив, но с богата творческа биография и впечатляваща реалистична живопис.

Емануил Ангелов е бакалавър в Националната художествена академия, специалност „Живопис“. Той впечатли журито на конкурса с експресивните си  платна. В  изложбата авторът ни показва още страни на таланта си в последните си акварели.

Калина Миланова е завършила специалност „Изобразително изкуство“ в СУ „Климент Охридски“. С много участия в изложби в България и извън страната, с афинитет към пърформанса. Авторката непрекъснато експериментира и търси отговори, използвайки езика на графиката. В тази изложба ни представя малка част от философските си размисли в дигитални отпечатъци.

Христомир Великов е възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалности "Изобразително изкуство" и "Скулптура". Работи в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Изящната нежност и мистичност на влюбената жена са го вдъхновили за живописните платна в изложбата.