Мартин Александров е победителят в „Започни млад“ - Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:04, 08.02.2022

Мартин Александров е големият победител в предприемаческото състезание „Започни млад“, което се проведе онлайн в Пловдив през миналия уикенд. За първото място се бориха 10 бизнес идеи, които достигнаха до финалния кръг на състезанието.  Мартин Александров спечели първото място с идеята си за здравословна и натурална напитка Nature Boost, която според журито има потенциала да покори не само българския, но и международния пазар. 

Наградата на публиката отиде при Светлана Чепилска и „История 3D“. Идеята на проекта е да дигитализира исторически забележителности в Пловдив, за да ги популяризира и да ги направи по-достъпни. Специална награда получи и Джейн Димитрова с идея за развитие на вече работещия проект FoodObox– мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната.

Представянето на проектите беше гледано от стотици зрители онлайн, които подкрепяха своите фаворити, а най-активните от тях получиха и награди – специални тениски „Започни млад“ и книгата „Как да стартираш собствен бизнес без капитал“. Победителите в изданието на „Започни млад“ в Пловдив спечелиха рубрика в сп. „Български предприемач“, а всички финалисти могат да продължат обучението си в стартъп програмата BASE, където в следващите три месеца ще получат много допълнителни нови знания, контакти и ще могат да направят бизнес план за идеите си.

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

Основни партньори на всички издания на „Започни млад“ са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Съорганизатор на „Започни млад“ в Пловдив е Община Пловдив.

Сред членовете на журито в Пловдив бяха г-н Стефан Стоянов - заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“ в Община Пловдив, адв. Веселина Александрова - общински съветник в Пловдив и практикуващ адвокат по облигационно и търговско право, Христина Дайлянова от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, г-жа Полина Тоскова - регионален мениджър на финтех компанията MyPOS, гл. ас. др. Димитър Гинчев - преподавател в Технически университет Пловдив, г-н Емил Йонидов - генерален мениджър на застрахователен брокер Uni State Broker, г-жа Мария Петкова - собственик и управител на Creditchoice Ltd. и доц. д-р Даниел Павлов от Русенски университет „Ангел Кънчев“.

През тази година най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“ ще има седем големи издания. Предприемачите от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Стара Загора ще имат възможност да получат подкрепа за реализация на идеите си, да си спечелят много награди и да получат достъп до специализирани практически обучения.