Мария Бакалова не успя да спечели Оскар

  • от PlovdivTime
  • 08:32, 26.04.2021

Мария Бакалова не успя да спечели Оскара за поддържаща роля. Статуетката спечели Юн Йо-Джонг за "Минари". Тя е първата корейка, номинирана за актьорска награда от американската филмова академия.

Американският актьор Брад Пит оприличи Мария Бакалова на Мерилин Монро и заяви, че ще бъде голяма звезда някой ден. Той заяви това при представянето на номинираните в категорията.

"Добре дошла, Мария", красноречиво добави той.

Мария Бакалова се появи на червения килим в зашеметяваща бяла рокля. Пред Vanity Fair българката разказа историята на тоалета.

„Във филма Тутар е като Пепеляшка“, казва пред Vanity Fair Бакалова, описвайки характера си, който я превръща от дивата и пренебрегвана дъщеря на Борат в неговия безстрашен партньор в престъплението.
 
„И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка. Защото аз съм тази източноевропейска актриса с огромна мечта да бъда актриса в Холивуд." Според Мария белият цвят е символ на "новото начало".

Юн заяви в речта си, че "Оскарите" за нея са предаване по телевизията и че не може да повярва, че сега стои на сцената със статуетката в ръка.

Бакалова бе номинирана за участието си в лентата на Саша Барън Коен - "Борат 2", където изигра ролята на Тутар Сагдиев - дъщеря на Борат. Бургазлийката беше номинирана редом до големи имена като Оливиа Колман, Глен Клоуз, Аманда Сийфрид и Юн Йо-Джонг.