Майстор на бойните изкуства от филма “Американски нинджа“ идва в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:44, 20.10.2022

Тадаши Ямашита - велик майстор по бойни изкуства, ще се срещне с пловдивчани на среща в поредицата „Успешните” в клуб „Фарго” на 20 октомври от 18.30 ч. Той е познат от филмите „Американска нинджа”. Ямашита е 10-и дан в три стила –Суй Кен До, Шорин Рю Карате, Матайоши Кобудо. Признат е за най-бързия каратека - 13 удара за 2 секунди.

Тадаши  е роден през 1941 г. в Япония. Изучава ШоринРю карате при сенсей Шугоро Наказато – 10-и дан и Матайоши кобудо при сенсей Шинпо Матайоши – 10-и дан на деветгодишна възраст. През 1960 година печели карате шампионата на Окинава по Ката и Кумите. Въпреки младата си възраст участва в множество двубои с изтъкнати майстори по бойни изкуства от Окинава и Япония, които печели безапелационно.

На базата на своя богат опит развива бойната система Суй Кен До – пътят на водния юмрук. Суй Кен До е бойно изкуство, което се отличава с бързи, взривни и флуидни техники, насочени към ефективната самоотбрана. Допринася за популяризирането на бойните изкуства в целия свят с участията си в много американски и японски екшъни, сред които поредицата „Американска нинджа“, както и документални филми. Публикува редица книги и видео материали за карате и кобудо.

До края на годината поредицата събития „Успешните“ ще ви запознае с още вдъхновяващи имена. Събитията се провеждат в клуб „Фарго“ и са с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.