Майка на две деца от Пловдив се нуждае спешно от средства, за да пребори агресивен рак

  • от PlovdivTime
  • 09:44, 06.06.2024

Майка на две малки дечица от Пловдив се нуждае спешно от средства за лечение, за да пребори тежката диагноза тумор в мозъка.

Последните няколко месеца се превърнали в ад за Евдокия и нейното семейство. Всичко започнало в една петъчна вечер, когато жената изпитала болки в главата и продължителна отпадналост. През уикенда тя обиколила всички спешни кабинети, откъдето казвали, че всичко е наред.

На 25 май личният лекар на Ева я праща на скенер, от който става ясно едно - изключително агресивен, 6-сантиметров, злокачествен тумор в мозъка.

Моментално жената е приета  в  УМБАЛ „Свети Георги“, където още на 27 май е оперирана с надеждата, че това ще е напълно достатъчно. За жалост изпада в кома.

„Единствено навременната реакция на докторите, както и последвалата операция за премахване на част от черепната кост и освобождаване на налягането в мозъка, спасяват живота ми.”, пише тя.

Възстановяването е било изключително трудно. След интервенцията жената е с пареза на десните крайници и затруднен говор.

„Малкото моменти, в които можех отново да прегърна двете си деца, ми даваха сила и надежда. Благодаря много и на мъжа си Румен, който в нито един миг не ни остави и се грижи напълно сам за мен, сина ни Виктор на 7 г. и дъщеричката ни Божидара която е почти на 2 годинки.”, споделя още Евдокия.

След направени поредни изследвания става ясно, че въпреки премахнатата малка част от тумора, той се е увеличил.

Шанс за живот на майката дават в клиника в Истанбул, където да бъде направена черепно-мозъчна операция с пълно отстраняване на тумора.

„Становището на турските лекари е, че единствено след отстраняване на тумора в най-голяма степен може да се премине към следващ етап - химио и лъчетерапия.”

Сумата, необходима за лечението на Евдокия, е в размер на 150 000 евро, непосилни за семейството.

„Нека заедно да дадем шанс на една майка да остане с децата си и да им дари любовта и грижите, които те заслужават.”, завършва зова си за помощ тя.

Ето и начините, по които може да помогнете:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG63BUIN95611000739742
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Евдокия Костадинова Трайкова