Лили тича боса на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 03:10, 12.09.2016

 

от Руслан Йорданов

 

Захласнатата публика на Античния театър извика на бис десет пъти примата на българската естрада Лили Иванова. На деветия певицата захвърли обувките на високи токове и изтича боса да се поклони на зрителите.  „Събух се, но няма да се върна този път”, обяви Лили след реверанса. След малко изприпка обратно, за да приключи със „Свири, щурче” развихрилият се в продължение на два часа и половина концерт.  

По време на спектакъла Лили Иванова изпълни на древната сцена най-известните си шлагери, а също и няколко от последните си парчета. Препълненият до последната мраморна седалка Античен театър скочи на крака да пее с нея хитовете „Камино”, „Любовта е живот”, „Реквием”, „Защо не сме едни и същи”, „Рокля на цвета”, „Без правила”, „Сърцето е чупливо”, „Ако спра да обичам”, „Вкусът на греха” и други.

Лили потвърди подозренията, че с възрастта нейният глас става все по-магичен и въздействащ, и достига облита нови емоционални висини.  Демонстрира отново и рядкото си качество – не е способна да изпее и един фалшив тон, дори и да го иска.

Дясната ръка на примата бе пловдивският китарист Ангел Дюлгеров, който елегантно сменяше трите китари и цигулката, подредени до него. Певицата изпя и композираната от Дюлгеров песен „Поетът”, която стана заглавие на последния й албум.  

До него Огнян Енев  твореше мелодии на  тромпета, саксофона и пианото. Зад гърба на Иванова струните дърпаше „басистът на България” – Веселин Веселинов-Еко.

Перфектно калибрираният оркестър бе допълнен от цигуларя Орлин Цветанов и барабаниста Росен Ватев. Нежен фон на чувствените балади на Лили придаваха трите бек-вокалистки от вокална група „ЛаТиДа”.

 

 

Лили събу обувките на висок ток и се поклони на публиката

 

 

Обеща, че няма да се върне, но почти веднага се отметна от обещанието си

 

 

 

Пловдивският китарист Ангeл Дюлгеров създаде нейния голям хит "Поетът" 

 

 

Концертът продължи два часа и половина

 

 

 По някое време примата разпореди да спрат сценичния пушек

 

 

Античният театър се пукаше по шевовете

 

 

Цигулката на Орлин Цветанов допълваше чувствените извивки на Иванова

 

 

Изпълнението на "Камино" докара публиката до сълзи 

 

 

С възрастта гласът на певицата става все по-въздействащ

 

 

Музиканти, свирили с Лили, казват, че тя никога в живота си не е изпяла фалшив тон

 

 

Огнян Енев показа, че е майстор на тромпета

 

 

Лили обеща нови песни през следващите месеци