Кръстю Кръстев начело на Пловдивския театър още 4 години

  • от Мария Луцова
  • 14:05, 30.03.2022

Кръстю Кръстев ще бъде начело на Драматичен театър-Пловдив още един мандат. Той се е представил убедително на конкурса днес и е спечелил одобрението на комисията на Министерството на културата с програма, която дава заявка, че и следващите четири години театърът под тепетата ще продължи да надгражда репутацията и на една от най-добрите български трупи със сериозен, дори авангарден репертоар.

След като е направил представяне на основните си приоритети, той е отговорил и на въпроси от журито. Обичайно те са много, ако писмената и устна презентация е лаконична, но в случая на Кръстев  са задали само два-три въпроса.

В момента той е временно изпълняващ длъжността директор, а новият му мандат ще влезе в сила, когато Министерство на културата оповести официално резултата от конкурса и подпише постоянен договор.

Припомняме, че Кръстю Кръстев е начело на Драматичния театър от 2010 г., когато МК сля Смолянския театър с пловдивската трупа. През този период екипът спечели близо 50 награди „Икар”, „Аскеер”, „Пловдив” и други.

Кръстю Кръстев е роден на 25 ноември 1956 г. в Пазарджик. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1983 г. Работи в Куклен театър – Пазарджик, в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян е от 1983 г. От 1998 г. е негов Директор и Главен художествен ръководител.

Фотография: Георги Вачев