Красимир Кумчев оттегля предложението си за Фонтан на ябълката в центъра на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:33, 18.10.2021

Красимир Кумчев ще оттегли предложението за издигане на Фонтан на ябълката - символ на плодородието на тракийското поле, на ул. "Константин Иречек", от Общинския съвет, оповести самият той в социалните мрежи. Припомняме, че специалистът в областта на земеделието внесе проекта на скулптора Цвятко Сиромашки за разглеждане в местния парламент. Ето какво написа Кумчев: 

„Фонтан няма да има! Ще има маси за сервиране на открито. Така ни бе казано. Скоро написах, че това ще бъде едно от малкото решения, които ще се вземат с единодушие. Уви, сгрешил съм.Мястото е определено за друго.

Утре оттегляме предложението си от Общинския съвет. Освен ако нямаме гаранциите от ВСИЧКИ групи съветници, че ще го подкрепят. Винаги сме заявявали, че от проекта ни има смисъл, само ако пловдивчани и техните представители в Общинския съвет застанат зад него.

Уважаеми пловдивчани, за половин година над 800 от вас положихте подписите си, а хиляди други изказахте подкрепа си в социалните мрежи. Благодарим Ви!”

Под поста му мнозина изразиха мнение, а на призива им да не се отказва, Кумчев уточни, че няма да оттегли проекта само в случай, че всички групи в Общинския съвет гарантират подкрепа.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

 

„Фонтанът с ябълката” – визията на Красимир Кумчев за символа на тракийското плодородиеСпоред всепризнатия земеделец това е причината Пловдив да е още на картата на света

Kоментари

коментар
Николай
17:42, 18.10.2021
Отговор

Фонтан трябва да има, а маси да си сложат на площада пред общината. Не Г-н Кумчев, не може да се иска всички групи от интелектуално ограничени хора да постигнат съгласие, щом те могат просто така...с лека ръка да “заменят” едно произведение на изкуството с...няколко маси на които да си пием кафето 2-3 месеца в годината. Освен това съм убеден, че има място и за масички за кафе и всеки ще се радва да седне до прохладните води в жегата!