Камен Донев напусна спектакъла “Животът е прекрасен“ на Народния театър

  • от PlovdivTime
  • 11:20, 13.07.2023
Актьорът Камен Донев обяви в социалните медии, че напуска представлението "Животът е прекрасен" от Николай Ердман. Това се случва, след като Донев и други негови колеги, които не са на щат в трупата на театъра, бяха закичени с табелки "гост посетител".

"Животът е прекрасен" се игра вчера, а Рени Врангова публикува информация, че следващото представление ще е на 28 септември. При положение, че Донев се оттегля, такова едва ли ще има.

Спектакълът, чийто режисьор е Александър Морфов, донесе награди "ИКАР" и "АСКЕЕР" за водеща мъжка роля на Камен Донев за образа на Семьон Подсекалников.

Припомняме, че Морфов се оттегли от Народния театър след скандал с настоящия директор Васил Василев. Вчера стана ясно, че Василев е освободил фотографа Стефан Щерев.
 
Ето какво написа Камен Донев:
 
"Скъпа моя, уважаема публика!
Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението "Живота е прекрасен" поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра. След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите.

Но чашата преля... Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!
Благодаря ви за аплодисментите.
Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър "Иван Вазов" при други обстоятелства и друго ръководство.
Ваш, Камен Донев"