Иван Бърнев и испанската актриса Сю Флак представят „Васил“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:15, 26.01.2023

Актьорът Иван Бърнев и неговата колежка от Испания Сю Флак ще представят новия испанско-български филм „Васил“ в Lucky Дом на киното на  27 януари в 19 ч. Освен тях с пловдивчани ще разговарят и продуцентите на филма Весела Казакова и Мина Милева.

Във филма участват и няколко други испански звезди като известната от филми на Алмодовар Сузи Санчес, любимката на Антонио Бандерас  Александра Хименес и Карра Елехалде, героят от най-касовия досега испански филм “Испанска афера”.

Филмът „Васил“ вече обра множество награди при представянията си в Европа – сред които шест награди „Берланга“ от Валенсия – за най-добър филм, режисура, сценарий, музика, звук и за поддържаща роля на Сузи Санчес. Сред другите награди бе и отличие за Иван Бърнев за ролята си на фестивала Семинчи във Валядолид.

Самият филм е съвременна творба за приятелството, трудностите и пътищата, които ни свързват с другите. В него се разказва историята на един български емигрант в Испания, който се оказва отличен играч на бридж и шах. След пристигането си в Испания той спи на улицата, докато Алфредо - пенсиониран архитект, го приютява за известно време в дома си.

Билети за прожекцията се продават на касата на киното в делничните дни след 16 часа, както и онлайн на kinolucky.com.