Хиляди посрещнаха златните момичета след Олимпиадата

  • от PlovdivTime
  • 16:12, 11.08.2021

 

Хиляди посрещнаха гимнастичките ни от ансамбъла, които спечелиха историческа олимпийска титла на Олимпиадата в Токио. Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова успя да победи рускините и за първи път спечелиха олимпийска титла за българската художествена гимнастика. Малко след 15:40ч. момичетата кацнаха на летище "София" и бяха посрещнати от малки гимнастички, фенове, роднини и журналисти. 

"От самото начало бяхме тръгнали за златния медал и се радваме, че успяхме да го направим. До момента спяхме с медалите. Ще бъдат на специално място в домовете ни. Радвам се, че изпълнихме нашата мечта. Все още не можем да намерим точните думи, с които да опишем радостта ни. Много труд в зала, всекидневни тренировки, много пот и болка ни костваха до тук. Отговорността я осъзнавахме още когато заминавахме за Олимпиадата, радваме се, че успяхме да напишем история за българската художествена гимнастика. Много се радваме, че италианския отбор беше заедно с нас на стълбичката. Няма нищо невъзможно, ние сме много щастливи от медала не мога да коментирам какво направиха рускините, за мен това не беше спортсменско поведение", заявиха момичета при пристигането си от Токио. 

"Благодарим за страхотното посрещане и голямото внимание към нас. Радвам се, че направихме това нещо и момичета са пример за малките деца. Бяхме много щастливи и викахме от радост, радвам се, че успяхме", заяви треньорката Весела Димитрова.

"Доволна съм от това, което направих, но съм разочарована, че не успях да спечеля медал. Надявам се да остана до Париж и там да спечеля медал. Това състезание беше само един пример, който упоритата ни работа си се отплаща. Пожелавам много успех за напред на момичетата на Световното. Благодаря много на моите треньори", каза Боряна Калейн, която завърши на петото място в индивидуалното състезание.