Герджиков: Честито на победителите, дано се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози

  • от PlovdivTime
  • 20:31, 21.11.2021

„Честито на победителите! През следващите 5 години за доброто на България, дано се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози”, това заяви проф. Анастас Герджиков, след като бяха обявени първите прогнозни резултати.  Той благодари на хората, гласували за него, както и политическите партии, които го подкрепиха.

„Ние се кандидатирахме защото България бе в редица кризи, но и видяхме, че  и демокрацията е в опасност. Виждахме как с лекота се нарушава Конституцията, без последици. Всевъзможни репресии, които не са се виждали в България през последните 30 години”, каза Герджиков. Той заяви, че през последните 40 дни не се е водил истински дебат, а целият държавен апарат е бил срещу тях.  Самият Рашков пък бил говорител на предизборния щаб на Радев, който постоянно правил инсинуации.

„Мисля че въпреки всичко – имаше резултат, достигнахме до балотаж. Всички кандидати заговориха след нас за обединение, тъй като видяха, че това е печеливша кауза. Всички, които гласувахте за нас -  гласовете ви няма да останат напразни, ще намерим начин да продължим и вашият глас ще продължи да съществува”, каза ректорът на СУ.