Георги Грозев се включи в майсторски клас на проф. Андреа Луки в Лече

  • от PlovdivTime
  • 14:20, 20.09.2021

Талантливият пловдивски тромпетист Георги Грозев се включи в първото издание на Salento Brass Festival между 8 и 12 септември в италианския град Лече. Георги се включи и в майсторския клас на проф. Андреа Луки - първи тромпетист в националния оркестър "Santa di Cecilia" в Рим. Пътуването се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация "Пловдив 2019" чрез програма "Полети" за финансово подпомагане на млади таланти от Пловдив за изява в творчески и професионални конкурси, форуми, майсторски класове и други.

В майсторския клас участие взеха възпитаници на различни консерватории в Италия, Англия, Швеция, Белгия. Той се провежда под патронажа на Общината в Лече, Асоциация "Musica e..." и Консерваторията "Tito Schipa" - Лече. Майсторският клас завърши с концерт на ансамбъл тромпети, под диригентството на маестро Луки, в който се включи и изтъкнатият италиански цигулар Алесандро Куарта. Програмата включваше произведения от: Бах, Хендел, Бизе, Джоплин, Пиацола, Бакарак, Куин, Уилиамс, Мориконе, Рота и се представи пред италианската публика в историческия център на гр. Лече.

Няколко дни след завръщането си в родния Пловдив, Георги отново пое на път. Той замина за Белгия, където ще продължи образованието си в Консерваторията в приказно красивия град Гент.