Ген. Мутафчийски: Казвах истината през пролетта, но тя водеше до страх

  • от PlovdivTime
  • 08:55, 28.12.2020

"Нямам никакви неприятни усещания, не съм имал температура, отпадналост", заяви пред Би Ти Ви шефът на ВМА ген.- майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който вчера се ваксинира пръв от ВМА и втори след здравния министър проф. Костадин Ангелов. "Трябваше да се даде пример", допълни ген. Мутафчийски. По думите му над 50% от лекарите във ВМА са поискали да бъдат ваксинирани.

"Алергичните реакции се срещат при прилагането на какъвто и да е медикамент", поясни той. За големия брой починали у нас ген. Мутафчийски заяви, че е нямало как се случат нещата по този начин: "В началото при нас беше леко, въпреки че ни обвиняваха, че мерките не бяха навременни. Ние вкарахме мерките през март. Повечето други държави закъсняха много повече от нас – тогава се занимавахме с клъстери, аз сега разпространението на вируса е дифузно, сега няма никакъв смисъл от КПП-та. Лятото станахме жертва на успеха си, тогава решихме, че мерките са прекомерни, хората пренебрегнаха опасенията ни и този процес беше не само в България, а в цяла Европа", заяви ген. Мутафчийски.

"Аз говорех истината и само истината, но тя водеше до страх. Намери се начин тази истина да стигне до хората - чрез информационния портал и други, без тя да води до страх", каза още ген. Мутафчийски. Той заяви, че не познава доц. Мангъров и няма отношение към този човек.