Филм представя известният колекционер Димитър Инджов “отвъд рамката“

  • от PlovdivTime
  • 16:02, 22.05.2022

Документалният филм „Отвъд рамката – Димитър Инджов“ ще бъде представен премиерно на 23 май, от 18.30 часа, в голямата зала на LUKY Дом на киното. Поради засиления интерес вече е обявена и втора прожекция от 20 ч.

„Отвъд рамката – Димитър Инджов“ представя нравствена философия на един от най-големите български колекционери, който живее и работи в Пловдив. В лентата Инджов разказва изключително любопитни и малко познати досега факти от творческата и житейска биография на големи имена в българското изобразително изкуство като Жул Паскин, Жорж Папазов, Петър Морозов, Гошка Дацов, Константин Гърнев, Антон, Георги и Борис Митови.

В лентата, която е снимана в продължение на близо шест години, са включени интервюта с едни от най-значимите имена в българското изящно изкуство – Светлин Русев, Андрей Даниел, Чавдар Пашев, Георги Кононец, Радул Шишков, Петър Драмов и Георги Чапкънов. Някои от бележитите артисти вече са покойници, но публиката ще има удоволствието да чуе техните творчески идеи и коментари за изкуството, колекционерството, удивително мъдрите им разсъждения за духовното ни бъдеще.

Филмът е създаден от екип: сценарист – Ваня Трингова, режисьор – Стоян Радулов, оператор – Станимир Навущанов, продуценти Георги Крумов и Ваня Трингова.