Двама пловдивчани в уникална книга за Nightwish

  • от PlovdivTime
  • 18:09, 17.02.2018

Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) и музикантът Пламен Димов са част от любопитната история в снимки и разкази в уникална книга за световноизвестната метъл банда Nightwish. Двамата пловдивчани са включени в „We were Here“ с фотоси заедно и с президента Бил Клинтън, а на Димов е посветена и глава в книгата. Това се дължи на факта, че Пламен, който от много години живее във Финландия, е учител на част от метълите от Nightwish и е в основата на създаването на групата.

Феновете ще открият над 400 фотографии, много от които част от последното им световно турне.

Туомас, Марко, Флоор, Емпу и Кай разказват и за концерта си в София на 14 декември 2016 г., разкривайки любопитни подробности за пребиваването си у нас. От книгата става ясно, че изявата им в столичната зала Арена Армеец е била пред провал, защото се забавил тирът с интрументите на групата. Тогава телевизионерите от bTV сложили едно рамо и помогнали концертът да се случи. Благодарение на намесата им камионът бил освободен бързо от митницата, за да пристигне в София.

Музикантите във финландската банда са представени от автора Timo Isoaho и разказват своя история за кариерата им на музиканти.

При последното си пребиваване в родния Пловдив Пламен Димов се срещна със зам.-кмета Александър Държиков с надеждата, че ще успее да докара под тепетата групата, с която поддържа близка връзка и днес. От тур програмата на Nightwish стана ясно, че Варна е изпреварила Европейската столица на културата и финландците ще гостуват с концерт там в средата на август. Дали през 2019 г. ще посетят отново родината ни, за да забият под тепетата, предстои да научим.

Снимки от книгата