Директорът на Природонаучния музей разказва за експедицията си в Борнео

  • от PlovdivTime
  • 17:49, 04.01.2020

Регионалният природонаучен музей - Пловдив представя първата научнопопулярна презентация за 2020 година със заглавие „Удивителните създания на остров Борнео“. На 16 януари от 18.30 ч. гл. ас. д-р Огнян Тодоров ще представи в Планетариума на музея най-интересните животински и растителни видове, които е заснел по време на едномесечната експедиция в това отдалечено и непознато за повечето от нас място. Лекторът, освен директор на Природонаучния музей в Пловдив, е ентомолог, преподавател, ръководител на научни и екологични проекти, любител фотограф, човек с широки познания в сферата на природните науки.

През лятото на 2019 г. директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров и докторантът Светлозара Казанджиева (ПР и екскурзовод) бяха част от международна експедиция на остров Борнео, където имаха шанса да се докоснат до изключително голямото биоразнообразие на тропичните дъждовни гори. Островът е дом на най-старите джунгли на Земята, на множество ендемични и застрашени от изчезване видове.

Събитието е с вход свободен и продължава традицията на музея за популяризиране на науката сред гражданите и гостите на град Пловдив.