Детска градина “Дъга“ с благотворителен базар за слънчевия Мишо

  • от PlovdivTime
  • 09:46, 07.04.2023

Дeтска градина „Дъга“ в район „Северен“ организира благотворителен базар по случай Великденските празници в периода от 10 до 13 април във фоайето на сградата си. Тази година той е под надслов „Живот за Мишо“.

 „Доброто продължава“ е инициатива на децата, родителите и екипа на градината, започнала  през 2017 г.  Оттогава насам всяка година доброто се подкрепя, възпитава и продължава, чрез различни каузи, които помагат на тези, които са в нужда.

Михаил е осемгодишно слънчево дете, чийто кошмар започва на 13 март 2023 г. Той не може да движи лявата си ръка и няма усет. Същото се случва и с левия му крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ядрено-магнитен резонанс. Лекарите там не могат да помогнат за неговия случай, тъй като се съмняват в най-лошото.

Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, отново е направен ядрено-магнитен резонанс. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварният - стволов тумор. На 23 март  Мишо влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпенсация. На 4 април е направена втора операция за поставяне на клапа. Още не се знае какво предстои със сигурност, но лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Нека помогнем на Мишо да живее, да запазим усмивката му и вярата в доброто!

БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: АлианцБанк България
IBAN: BG28BUIN95611000712339
BIC:  BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Михаил Илиянов