Деца продават ръчно изработени сувенири, за да помогнат на 9-годишната Никол от Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:52, 16.12.2021

Третокласници от пловдивското ОУ "Райна Княгиня" майсторят ръчни сувенири, за да помогнат на 9-годишната Никол Томова. Всички красоти, изработени от детските ръчички, ще се продават по време на Коледния базар Капана. Инициативата е озаглавена "Деца помагат на дете", а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на лъчезарното момиченце.

Никол е диагностицирана с медулобластом - злокачествен тумор в малкия мозък. Вече е направена една операция, назначени са химио- и лъчетерапии. Поради метастази в гръбначния стълб, детето се нуждае от скъпоструващи изследвания в Германия, лекарства и специална рехабилитация, за да проходи отново.

Затова на 17-ти, 18-ти и 19-ти декември връстниците й ще участват със собствен щанд на Коледния базар Капана. В една от дървените къщички в центъра на града децата ще продават благотворително ръчно изработени украшения, подаръци и лакомства. В инициативата вече са заявили желание да се включат и други хора, за да помогнат на Никол.

„Елате да си купите нещо, сътворено от детските ръчички за спасяването на другарче. Или просто елате, за да вземете урок от децата по добрина, всеотдайност и заедност, каквито ние, големите, често забравяме как се чувстват”, призовават организаторите.

За цялото лечение все още няма ясна сума. Никол и нейното семейство водят тежка битка и имат нужда от помощ.

Всеки може да дари средства чрез следната банкова сметка:

IBAN: BG08RZBB91551005463904

Титуляр: Nikolay Yuliyanov Tomov - баща на Никол