Да помогнем на Мери да спечели трудната битка за живот

  • от PlovdivTime
  • 12:25, 11.06.2022

Мариета Бенчева има нужда от нас. Жената чува тежката диагноза Остра Миелоидна Левкемия (Рак на кръвта) в края на месец юли 2021г. и оттогава се бори за живота си. 

Лечението на Мери започнала в България и включила тежка химиотерапия. След временна ремисия, злокачествените клетки отново се върнали и се наложило през февруари 2022г отново да се направи тежка химиотерапия. След нея 51-годишната жена получила усложнения с белия дроб, което променило лечението ѝ. За огромно съжаление в България шансовете за успешна трансплантация към момента са минимални. Единствения път за нея е в болница в Истанбул, Турция, където към момента получава лечение.

Първоначалната фаза от лечението в Турция е дало резултат. За да продължи обаче то, трябва спешно да се преведем сумата към болницата, а семейството на Мери все още не разполага с нея.

Донор на нейни стволови клетки ще бъде дъщеря ѝ Роси Бенчева, чиято хоспитализация предстои след няколко дни.

 „Без помощта на дарители и без да са събрани средствата за трансплантация лекарите няма да пристъпят към неяНуждаем се от вашата помощБуквално се борим с времетоза да спечелим тази биткаРаковите клетки за момента са овладяни (стопирани), но болестта е активна. Всичко може да се обърне за секундиАко не успеем да съберем суматаняма да можем да пристъпим към най-важното лечениеа това може да е пагубно“, споделя Роси Бенчева с отправена надежда към дарителите.

За съжаление, към момента в сметката на Мери са постъпили 1069.71 лв. от нужни общо 146 690лв. Повече за това как може да бъдете съпричастни, научете ТУК.

Ето как да помогнем:

Дарителска сметка
Първа Инвестиционна Банка
IBAN:BG70FINV91501317619027
Титуляр: Мариета Николаева Бенчева
Револют : 0888 86 67 55