Да помогнем на голямата журналистка, театровед и общественичка Пенка Калинкова!

  • от PlovdivTime
  • 12:49, 05.05.2020

Знаковият пловдивски театровед, журналист и общественик Пенка Калинкова се нуждае от нашата помощ. За това сигнализира синът й Калин в социалните мрежи. Публикуваме молбата му и ви призоваваме да бъдем съпричастни и да помогнем на семейството на жената, която откри и написа някои от най-прекрасните истории от миналото на Пловдив:

"На 11 април т. г. скъпата ми майка – Пенка Калинкова, беше транспортирана в болница по спешност, след внезапен силен гърч и пареза на дясната ръка и крак.

Първоначалното съмнение за инсулт беше отхвърлено, за сметка на страшната диагноза мозъчен тумор.

Тази диагноза беше потвърдена след скенер и ядрено-магнитен резонанс на главата. След консултации с четирима неврохирурзи беше препоръчана неотложна операция, която бе извършена в неврохирургията на болница Пирогов. В момента се очаква резултатът от хистологичното проучване, междувременно ѝ предстои няколкомесечна рехабилитация на засегнатите дясна ръка и десен крак.

Целта на тази кампания е да събере средствата за направените до момента медицински разходи и за предстоящите услуги на рехабилитатор и личен помощник.

Майка ми е неподвижна на легло и има нужда от помощ за всички ежедневни дейности. Моля ви, помогнете в тази трудна ситуация. Моля ви, споделете кампанията! Благодаря!"

ДАРЕНИЯ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТУК

Kоментари

коментар
Мария Колюшева
18:09, 05.05.2020
Отговор

Пепи, бързо възстановяване! Кураж! Обичаме те и се молим да оздравееш час по-скоро!

коментар
Венета Станкова
14:31, 05.05.2020
Отговор

Имам честта да я познавам лично и щастливия шанс да осъществим заедно един проект. Искам да помогна с някаква сума. Обяснете ми как да го направя.