Да помогнем! Благотворителен базар събира средства за малкия Павел от Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:44, 26.02.2022

Благотворителен базар ще събира средства за малкия Павел Кабаджов. Той ще се проведе на 26 и 27 февруари между 10 и 17 ч пред сградата на Община Пловдив.

Павел е слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на своето раждане досега. След трудно забременяване и още по-тежка бременност, Павел се ражда преждевременно в началото на седми месец. След направен тежък кръвоизлив, се образуват кисти в мозъка му, които засягат двигателния център.

В рамките на една година родителите му се срещат със сериозен брой специалисти - неонатолози, педиатри, невролози, ортопеди, офтомолози и рехабилитатори. Поставят му диагноза Спастична квадрипареза.

Въпреки че Павел прави всеки ден рехабилитация при много добър специалист, както и терапевтично плуване, той все още изостава двигателно - както с грубата моторика, така и с фината. Предстоят му и прегледи от логопед, за цялостна оценка на говора и емоционалното му развитие.

Семейството му се обръща към рехабилитацонен център Рибем в Турция, който е тясно специализиран за работа с бебета и деца с двигателни проблеми. Там изготвят индивидуална програма за рехабилитация, която се стреми към още по-добри резултати със специални упражнения за позициониране, баланс, координация, укрепване и засилване на мускулите.

Посещенията са с продължителност две седмици и има по две процедури на ден - физиотерапия и ерготерапия. Специалистите препоръчват посещаването на центъра да е минимум една година. Докато са в Истанбул, Павел ще бъде прегледан от най- добрите доктори като невролог, ортопед и офтоматолог.

Необходимите средства за лечението възлизат около 30 000 евро, като в сумата се включват двуседмични посещения в рехабилитационния център "Рибем" в Турция всеки месец, множеството прегледи при невролог, офтоматолог и ортопед, закупуването на шини и ортези, както и рехабилитации, плуване, ерготерапия, специален педагог и логопед в България.

Всеки, който има желание и възможност, може да се включи в благотворителния базар, като донесе нещо за продан или закупи от стоката. Също така ще има и кутии, в който също ще се събират средства.

Можете да дарите и чрез:

Дарителската сметка в лева

Банка ДСК , гр. Пловдив

IBAN: BG64STSA93000027135949

BIC: STSABGSF

Павел Александров Кабаджов

PayPal: [email protected]

www.helppavel.com

https://www.facebook.com/groups/554089138608806/

https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB-111468313944571/