Д-р Любомир Паунов се закле като общински съветник в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 14.03.2024

На днешното редовно заседание на Общински съвет д-р Любомир Паунов положи клетва като общински съветник. Заклелият се съветник става част от ППГОС "Браво Пловдив". Д-р Паунов бе обявен за общински съветник с Решение № 370-МИ на Общинска избирателна комисия - Пловдив на мястото на назначения за заместник-кмет "Транспорт " Савина Петкова.

Д-р Паунов е роден е на 29 март 1988 година. Завършил е Езикова гимназия „Пловдив“ и Медицински университет - Пловдив. Той е трето поколение лекар и учен. Има придобита магистратура по Здравен мениджмънт с успех 6.00, ОНС "Доктор по медицина" и специалност по "Обща хирургия". Скоро завършва специализацията си по "Гръдна хирургия“, а в момента учи трета магистратура по "Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология".

Има множество следдипломни обучения и участия в научни форуми, световни и вътрешноуниверситетски проекти и е автор на над 50 публикации в научни списания. Работи в Първа хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и е главен асистент в МУ-Пловдив в Катедра по специална хирургия на англоговорещи студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз - Пловдив с ресор болнична помощ.

Приоритети на д-р Паунов ще бъдат подобряване на общинското здравеопазване с конкурентно-способни здравни заведения, качествено обслужване и достойно заплащане на работещите в тях и задържането на младите лекари и специализанти. Те са бъдещето на тази система, а държавата и общината ги неглижират сериозно и абдикират от тях.

Според д-р Паунов, общинското здравеопазване, в момента, е абсолютно  неконкурентноспособно и ако продължава да бъде така, то ще бъде доведено до фалит. Останалите лечебни заведения седят стабилно на пазара на здравните услуги и са толкова много, тъкмо защото общината е лош стопанин на своите.