Борислав Инчев: Затвори ли се сега Бетонният мост, няма да е за 6 месеца – не бива да го допускаме

  • от PlovdivTime
  • 16:40, 05.10.2023

„Най-голямата грешка, която може да се допусне е сега  Община Пловдив да позволи да се затвори Бетонния мост. Това ще създаде още по-голям хаос, но по-лошото е, че затварянето няма да е за 6 месеца със сигурност”, това заяви кандидатът за кмет на район „Южен” Борислав Инчев от „Браво, Пловдив”.

„За всички е ясно е, че в този си вариант Бетонният мост не може да остане.  Но са необходими няколко стъпки, да се облекчи движението, доколкото това е възможно. Освен пускането на бул. „Христо Ботев” и бул. „Руски”, максимално бързо трябва да се завърши „Модър-Царевец” и ул. „Даме Груев”, каза Инчев. Той допълни, че още по-важно е от НКЖИ да дадат гаранции, че мостът  действителност ще бъде затворен за 6 месеца. Към момента според него това не е възможно, защото от държавната компания нито имат изпълнител, нито финансиране за реконструкцията му.

„От НКЖИ ще затворят моста, ще повдигнат линиите, което им е нужно за проекта за жп възел Пловдив и нещата ще спрат. Така от обещаните 6 месеца може да минат и 2 години, но всичко ще е извън ръцете на Община Пловдив вече”, обясни Инчев. Освен поръчката на НКЖИ, той смята, че градските власти трябва да са готови с технически проект, финансиране и поръчка за останалата част от моста, която е от северната страна на моста.  

„Ако всички тези неща не се изпълнят, „Южен” ще бъде обречен и тотално изолиран. Това пловдивчани и ние от „Браво, Пловдив” не може да го допуснем” заяви Инчев.

Борислав Инчев е кандидат за кмет  на район „Южен” и кандидат за общински съветник от "Браво, Пловдив"  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!