Борислав Инчев: В Кючука е ад, а на вратата чука апокалипсис – няма да го допуснем

  • от PlovdivTime
  • 11:19, 19.10.2023

„Никой не отрича, че без ремонти няма как да се облагоустрои един квартал. В „Южен” обаче нишката се къса между Община и ВиК за ремонта на бул. „Александър Стамболийски”, не се осъществява нужния контрол на ул. „Даме Груев” и резултатът е, че имаме транспортен ад в района”, заяви кандидатът за кмет на „Браво, Пловдив” Борислав Инчев пред БНТ. Той каза, че има механизми, чрез които  Общината да осъществява контрол над строителите – да се следят графици, по кои участъци как се работи и да се взимат мерки.  Такива обаче видимо липсват, а предстои най-голямото изпитание  пред районна – затварянето на Бетонния мост.

„На много от ежедневните ми срещи с хората се шегувам, че Община Пловдив ще вземе летящи таксита, за съжаление в отчаянието някой хора дори вярват. Но вървим натам. Решението за затварянето на Бетонния мост, който и да го вземе ще предизвика истински апокалипсис, като ще има само две места, през които 100 хил. души да влизат и излизат”, каза Инчев. Той е категоричен че преди завършването на пробива под гарата и пускането на ул. „Даме Груев” мостовото съоръжение не трябва да се затваря.

Основният мотив, който Инчев изтъкна за кандидатурата му за кмет на район „Южен” е, че има много несвършена работа.

„ Когато отстъпих от длъжност до настоящия момент останаха доста нерешени проблеми и проекти, които са над  60 – паркинги, детски площадки, улични ремонт и осветление. Личен приоритет са публичните инвестиции за децата – безопасни детски площадки, достатъчно на брой спортни площадки, безопасни пешеходни и  повдигнати пътеки, осветление, скосяване на тротоари. Родителите трябва да чувстват, че децата им са в безопасност”, каза Инчев.  Той заяви още, че инвестициите трябва да са концентрирани в районите, където живеят хората, а не само в центъра на града.  Той е „за” идеята да се връщат част от данъците в районите след постъпването им в общинската хазна.

Двата най-големи проекта, които могат да се реализират в „Южен” са връзката над жп линиите с „Тракия” през продължението на бул. „Ал. Стамболийски” към ул. „Цар Симеон”. Самият проект е 55 млн. лева, но с държавно целево финансиране това е възможно. Другият е алтернативен булевард на бул. „Ал. Стамболийски” върху старите жп релси от Коматевско до Кукленско шосе.

Борислав Инчев е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на  район „Южен” и с преференция 105 в листата за Общинския съвет!.

„Браво, Пловдив” се явява с регистрацията на „Българска прогресивна линия” за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!