“Богът на ножиците“ Асен Налбантов: Прически Елвис Пресли и войниците на Хитлер са хит на сезона

  • от Невена Вранчева
  • 21:03, 03.05.2021

Един от топ стилистите на козметичния компания Christian of Roma Асен Налбантов и неговият колега Владимир Атанасов ще покажат всички новости и най-модерните визии при мъжете за сезона.

Това ще се случи в рамките на техническия семинар "Men’s Hair Fashion"! Обучението предлага невероятна възможност за българските фризьори и ще се проведе на 22 май (събота) в Christian of Roma Academy в София, ул. "Павел Красов" №1. Местата са ограничени, така че побързайте да се запишете при вашия търговски представител!

Темите, които ще обхване семинарът "Men’s Hair Fashion" са "Трайно къдрене", "Камуфлажно боядисване на коса и брада", "Fade & hair tattoo" и "Оформяне на брада".

Без съмнение, обучението ще бъде запомнящо се, а зрелищно бръснарско шоу ще бъде кулминацията на уникалното по рода си събитие. 

Кой е Асен Налбантов?

Наричат го "Богът на ножиците" и определено има за какво! Асен печели редица състезания и конкурси в страната и чужбина. 14 поредни първи места завоюва в целия свят – Гърция, САЩ , Франция, шампион на България за мъжки прически. Той е вдъхновяващ пример за хората, които казват, че в България не можеш да постигнеш нищо. Напротив, когато правиш с любов това, което правиш, няма начин да не успееш! Асен започва преди много години във фризьорския салон на баща си, който за първи път хваща ножицата и бръснача преди 45 години. 

В момента топ барберът Асен Налбантов има собствено студио и не спира да сбъдва мечтите си. На сръчните му ръце се доверят куп известни личности, сред които Благо Георгиев, Тото от Скандал, диджей Дамян, Галин, Фики, Тони Стораро и много други бг звезди. 

По време на пандемията генерал Мутафчийски става една от музите на фризьора шампион по мъжки прически.

Ето какво още разказа в интервю за Trafficnews.bg "Богът на ножиците" Любомир Средков:

- Какво ще видим на предстоящия семинар "Men’s Hair Fashion", който е съвместно с Christian of Roma Academy?

- Семинарът ще бъде едно зрелищно и екстравагантно шоу! На събитието ще представим новостите при мъжкото подстригване, трайно къдрене за мъже, първи стъпки в рисунките на коса, офомяне на брада, камуфлажно боядисване и всички модерни тенденции като "фейд подстригване". Камуфлажното боядисване, например, представлява боядисване на белите коси, тъй като в момента момчетата, които са по-прошарени искат да изглеждат по-естествено и чрез камуфлажното боядисване показваме как това може да се случи без да си личи. 

- Това ли всъщност са и тенденциите на новия сезон?

- Да, в момента именно това е най-актуалното. Хит на сезона е косата отгоре да е по-къдрава, както и подстригването тип "фейд", което има няколко разновидности. На семинара ще покажем нагледно тези нови техники, използвайки продукти от портфолиото на Christian of Roma, както и новата им боя за побелели коса, създадена изцяло за мъже. 

- Кое вече се счита за напълно демоде?

- Тук мога да кажа, че модата постоянно се върти. Например, старомодната прическа на "помпадур" е много популярна в наши дни, но с някои малки изменения и техники. Първоначално тя е била предназначена за жени, но е адаптирана и популяризирана за мъже от единствения Елвис Пресли. Днес "помпадур" няма пол. Нейната техника на създаване е следната: косата от тъмничните части и задната част на главата са къси (или обръснати), а дългите нишки остават в короната.

Войниците на Хитлер, пък са били подстригани с прическа "Fritz", и дори са имали една линия, която да им дава път на прическата.

Прическата произхожда от 20-те и 30-те години на миналия век, където е била популярна сред младите нацисти от едноименната организация. По това време прическата се смяташе само за мъже, тъй като нейните собственици били войници, които искали да служат на фюрера си без съмнение. Следващият пик на популярността на подстригванията под "Fritz" беше през 80-те години. След това имаше няколко модификации, които я направиха известна сред почти всички социални групи по света. Днес, косата на хитлеристката младост се смята за една от най-обичаните и еднакво подходяща както за момчета, така и за момичета. Тя представлява подстригване, което изисква определена дължина на косата - в горната част трябва да е около 10 см и до 5 см (максимум) отстрани. Характеризира се и с разделяне, гладко оформяне, а понякога и ефектът на мокра коса. 

В момента супер хит, както казах, е и къдренето на мъжките коси, което е особено актуално сред италианците. Така че, не бих казал, че има понятие като демоде, тъй като модата се върти постоянно, но с нови и модерни техники. 

- Брадата все още ли продължава да бъде на мода?

- Разбира се, че да! Тя може да е в различни форми, в различни дължини и продължава да бъде супер модерна сред представителите на силната половина. Бих казал дори, че в момента мъжът е по-суетен от жената - посещава много често бръснарницата, използва олио и кремове за бради, специални афтършейфове и т.н.

Съветвам всички мъже, които са решили да си пускат брада да полагат грижи за нея. Под брадата може да се хване всичко, като лишеи и изсушаване на кожата, затова трябва да сме много внимателни. Задължително е всеки мъж да знае, че не трябва да излиза навън с мокра брада, задължително е използва олио и балсам за брада, които да омекотят косъма и да пази от изсушаване кожата под брадата. И, разбира се, да ходи редовно на бръснар, за да я оформя.

- Слайдвайки в профила ви, виждаме, че експериментите са в кръвта ви! Споделете за най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъсквал до момента?

- Това беше миналата година, когато нарисувах на един клиент ген. Мутафчийски на главата. Истината е, че беше доста трудно, тъй като целта беше да направим не просто рисунка, а произведение на изкуството, което да си прилича с образа на желаната личност. 

Иновативната прическа предизвика истински бум в мрежата и бе споделена от хиляди потребители. Огромен беше и интересът от страна на медиите и телевизиите. 

- А има ли образ, който си мечтаете да направите, но все още не сте успял?

- Общо взето идеите идват с желанията на клиентите, но лицата, които до момента съм искал да направя вече са факт. Последно, за Деня на будителите, направих образа на Апостола на свободата - Васил Левски, който също се получи много добре. 

- Какво ви мотивира и какви са плановете ви за 2021 година?

- Мотивират ме резултатите, които постигам, както и семейството ми, което е плътно зад мен. Мотивацията идва всеки ден! Вече 21 години се занимавам професионално с бръснарство, но всеки път, когато видя, че клиентите са доволни аз изпитвам радост и хъс да продължавам да се развивам.

Тъй като в момента е много актуално да си бръснар и много млади хора желаят да се занимават с това, плановете ми са да отворя собствена школа за бръснари и да продължавам смело напред.