Благотворителен концерт събира средства в помощ за бебе Наско от Раковски

  • от PlovdivTime
  • 09:58, 21.10.2023

Благотворителен концерт събира средства в помощ за бебе Наско от Раковски. Събитието ще се проведе на 1 ноември в Деня на народните будители. Концертът стартира в 19 часа в зрителната зала на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий”.

„На Наско, му дават 99% напълно възстановяване. В момента е на стероидна терапия, която му е повлияла повече от добре. След нея предстоят рехабилитации за детството, което заслужава. И най-важното, че неговата кака и сестричка близначка го чакат да играят”, пишат близките му.

Наско е роден в 32 г.с. от двуплодна бременност. В шестия месец родители му забелязват, че изостава в развитието спрямо близначката си- не може да седи самостоятелно, не се заглежда.

„На 19.07.2023 г. постъпихме в УМБАЛ „Св. Георги“ за поставяне на диагноза. По време на престоя ни в отделението, започна серия от епилептични спазми, 6-8 пъти дневно с 20-25 пристъпа. Без промяна в приложеното лечение от Кортикостероид, Клоназепам, Леветирацетам. След направено ЕЕГ установиха малки участъци с класическа хипсаритмия и преобладаващи с модифицирана хипсаритмия. От болницата ни изписват 27.08.2023г. със Синдром на Уест. Българското здравеопазване няма какво вече да направи за нас и потърсихме спасение в Турция за нашето дете. На 27.09.2023г вече бяхме в Acibadem. Още на същия ден му направиха ЕЕГ. Заключението от ЕЕГ-то доказа епилептично разтройство, епилептична енцефалопатия и модифицирана хипсаритмия“, разказват родители му.

Дарителска сметка:

Банка ДСК
IBAN BG 92 STSA 9300 0030 2810 58
BIC STSABGSF
Титуляр Атанас Нанев