Благотворителен концерт събира средства за 10-годишния Живко от Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 20:42, 15.12.2021

Математическата гимназия в Пловдив организира поредна инициатива в подкрепа на 10- годишния Живко Георгиев, който се нуждае от операция в чужбина, заради тежка диагноза - ДЦП и Корпус калозум. Неговите брат и сестра учат в 6-ти и 8-ми клас на гимназията и са пълни отличници. Семейството наскоро загуби баща им, починал от Ковид-19. Майката Весела Георгиева е личен асистент на малкия ученик. Това е единствения доход в семейството.

 

Съученици, учители и родители организираха благотворителен базар в ОМГ „Академик Кирил Попов“ , който започна на 10 декември и продължава до 23 декември. (Все още имате възможност да се включите!)

 

Преди дни, от гимназията потърсиха помощ от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов по повод идеята да разширят възможностите за набиране на средства, като организират голям концерт пред община Пловдив, по време на който в специални кутии ще се набират дарения от хората с добри сърца, съпричастни към каузата в подкрепа на Живко. Операцията на детето  трябва да се извърши в началото на 2022 г. във Виена.

 

Заместник-кметът Пламен Панов с готовност прегърна идеята и така освен базар, ще има и концерт, тази събота на 18 декември, от 11, 30 часа на сцената пред общината на пл.“Стефан Стамболов“. В него ще участват талантливите възпитаници на музикалната школата "Арт Войс Център", с ръководител Румяна Иванова. Община Пловдив поема разходите за построяването на сцената и озвучаването, с лични средства ще се включат и всички желаещи служители на общината. Ще чуем и видим солистите на „Арт Войс Център“ в тийнейджърска възраст, които жънат успехи и награди на всички национални конкурси:  Ива Ичевска - която ще и водеща на събитието, заедно с Венера Куцарова, Десислава Гинчева, Валентин Илиев, Весела Колева, Тодор Борисов, Василена Маслева и групa  M teen.

 

„Искам да заявя от името на Кмета Здравко Димитров, както и от свое име, че община Пловдив е помагала нееднократно в подобни каузи и със сигурност ще продължава да го прави. Това е благотворителна инициатива, която заслужава подкрепа, защото  доброто трябва да побеждава и защото е хубаво всички ние да отворим сърцата си за него не само преди Коледа. Важно е и особено ценно, когато идеята идва от деца – за дете. Надявам се да се включат повече хора“, каза заместник-кметът Пламен Панов.

 

Всички, които имат желание да помогнат на 10-годишния Живко, могат да го направят и директно чрез банков превод:

 

Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399

 

BIC КОД: UBBSBGSF

 

Титуляр: Весела Живкова Георгиева

 

Телефон за връзка: 0888238861