Благотворителен базар помага на Живко от Пловдив да има нормално детство

  • от PlovdivTime
  • 15:45, 04.12.2021

Благотворителен коледен базар ще се състои в Математическата гимназия в Пловдив. Събитието ще събере средства за 9-годишния Живко Георгиев, който има нужда от помощ, за да се лекува и да има нормално детство.

 

 

 

Припомняме, че семейството му е изпаднало в сериозно затруднение, след като таткото загубва живота след заразяване с коронавирус. Живко има по-големи сестра и брат, които учат именно в Математическата гимназия в Пловдив. 

 

 

 

За да се случи базарът, в момента се набират ръчно изработени предмети - картички, суверири, 3Д проекти, рисувани чаши, картини и други. Срокът за предоставяне на предметите е 9 декември, а базарът ще бъде отворен на 10 декември. Събитието е организира от 9ж клас.

 

 

 

Предметите се предават в кабинета на психолога и педагогическия съветник в библиотеката на гимназията. 

 

 

 

Живко, когото всички наричат Жижко, е роден преждевременно в шести месец с екстремно ниското тегло от 900 грама. Първите 3 месеца се бори за живота си в кувьоз. На 1 година му е поставена диагноза Детска церебрална парализа квадрипареза и Корпус калозум. Засегнати са и четирите крайника, поради което е необходимо да се провежда всекидневна терапия, вече почти 10 години.

 

 

 

Когато Жижко е на 7 години, са му направени две операции на двете тазобедрени стави поради луксации и скъсяване на крачето. Поставени са му планки, които по-късно са извадени. Поради бързия растеж най-вероятно ще се наложи да се извършат следващи операции.

 

 

 

Ежедневно Жижко се нуждае от рехабилитация - множество различни поддържащи и укрепващи терапии. Към момента той не може да ходи и е в количка.

 

 

 

Умствено е съхранен с леки дефицити. Жижко е ученик вече във втори клас през тази учебна година. Майката - Весела Георгиева, е негов личен асистент на база експертно ТЕЛК решение -100 % с чужда помощ. Жената е неотлъчно до Жижко и в училище.

 

 

 

Всеки може да помогне според възможностите си на следната банкова сметка:

 

 

 

BG10UBBS88881000245399

 

BIC КОД: UBBSBGSF

 

Титуляр:

 

Весела Живкова Георгиева

 

Телефон

 

за връзка: 0888238861