Авторът на „Кривата на щастието” Иво Иванов гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:40, 30.06.2022

Клуб „Fargo” стартира поредицата „Успешните“ от 1 юли. Събитието ще запознае младите хора с изтъкнати професионалисти от различни сфери , като спорт, кино, театър, литература, журналистика.Първи гост е Иво Иванов - любимецът на голяма част почитатели на българската литература автор на сборника разкази „Кривата на щастието“. Той ще гостува в петък от 19 часа при вход свободен, като освен среща с гостите и споделяне на богатия си опит, ще представи и новата си книга „Хроника на болката“.

В кариерата си Иванов пише за различни медии, като разказите му са специфични и от най-разпознаваемите за публиката. През 2014 г. издателство Вакон издава книгата му “Кривата на щастието”, с която става един от най-четените и обичани български автори. ​ Текстовете му са специфични и нестандартни, често изненадват читателя с неочаквани метафори, особена структура и кодирани послания.

Експерименталният му стил е донякъде повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън, но има свое собствено, уникално звучене. Дори когато отразява обикновено спортно събитие или постиженията на относително неизвестен атлет, Иво Иванов го прави по начин, който търси общочовешки изводи и без усилие предизвиква задаването на важни, екзистенциални въпроси.

През 1990 г. Иванов завършва НСА, след което заминава да следва магистратура в САЩ. Започва да пише текстове през 1987 г. за родния вестник “Старт”. Сътрудничи и на в. “Народен Спорт” и други български издания. По-късно публикува и множество статии и очерци в американската преса. През годините работи с български медии като БНТ, в.”7 дни спорт”, в.”Телеграф”, сп. “Travel & Extreme Explorer”, сп. “Топ Гиър”, сп. “Бела”, Sportal.bg, offnews.bg и мн.др. Иво живее и работи в Лорънс (Канзас, САЩ).

Това е първото събитие от поредицата „Успешните“. Ако питаме десет души какво е „успех“, вероятно ще получим десет различни отговора. Дали говорим за материален, професионален или семеен успех, някои личности очевидно ни впечатляват с това, което са постигнали. Събуждат любопитството ни, искаме да знаем повече за философията, мотивацията, обстоятелствата или просто късмета, който са имали. Затова екипът на проекта реши да ви срещне със седем души, на които искрено се възхищаваме.

Гостите ще споделят за извървения път до целите, за които някога са мечтали. За качествата, които са им били необходими и грешките, които са допуснали. Не вярваме, че има една „тайна“ на успеха, но сме убедени, че мъдростта и вдъхновението от примера им ще събудят смелост и желание за промяна.

До края на годината поредицата събития „Успешни“ ще ви запознае с други седем вдъхновяващи имена, казват организаторите.