Александър Секулов дарява средствата от Награда “Пловдив“ за лечението на Пенка Калинкова

  • от Василка Милева
  • 21:28, 22.05.2020

Александър Секулов ще дари паричната стойност от наградата "Пловдив" за лечението на Пенка Калинкова. Това оповести самият той в социалните мрежи. Както вече ви съобщихме, той бе отличен в категория „Литература” със статуетка 2 000 лв от наградния фонд.

"Одисей с награди "Пловдив" за литература и театър. Това нямаше да е възможно без Диана Добрева - за куража и отвъд възможното и Кръстю Кръстев - за куража отвъд възможното. Дълбок поклон на всички от Драматичен театър - Пловдив!

Паричната стойност на наградата за литература дарявам с преклонение за възстановяването на Пенка Калинкова - живата културна памет на града. Обичаме Пловдив, защото има хора като нея", написа в профила си Секулов. 

Припомняме, че пловдивският теотровед, общественик и журналист има нужда от помощта на съгражданите си. Диагнозата, с която Пенка Калинкова се бори, е мозъчен тумор, а под тепетата вече тече кампания за набиране на средства. Тя ще има нужда от продължителна рехабилитация и личен помощник. 

Пловдивските художници канят на търг в помощ на журналистката и общественичката Пенка КалинковаКартините са изложени във фейсбук страницата на Дружеството на пловдивските фудожници