5-годишната Никол се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ

  • от PlovdivTime
  • 11:08, 24.12.2023

Никол е само на 5 години, а още от раждането си е диагностицирана с много рядко генетично заболяване – Nijmegen breakage. 

До октомври тази година Никол боледува сравнително рядко докато една вечер не вдига температура. По стандартна процедура се свързват с лекуващия ѝ лекар, който ги препраща да пуснат кръвна картина. Мислели, че е поредният вирус, резултатите обаче ги оставят меко казано потресени – някои от показателите ѝ били много завишени, а някои дори 3 пъти под нормата.

 

И така Никол и родителите ѝ се озовали пред отделението “Детска онкология и хематология” Варна където ги приели веднага. Там последвали редица изследвания и миелограми (изследване на костен мозък), които показали ужасяващата диагноза “Остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия“. Така започва техният ад.

 

В издирване на 100% донор

Започнали курс на лечение с химиотерапия, но преди края на курса Никол направила гърч. Веднага била свалена за ядрено магнитен резонанс, който показал, че тя е натрупала токсичност от химиотерапията. Това означавало, че тя не може да продължи лечението по стандартния протокол. В тази ситуация мнението на лекарите е, че трябва да се направи трансплантация на костен мозък, за да може да бъде излекувана и за да се намали до минимум риска от рецидив на заболяването. Взети са проби от майка ѝ и баща ѝ, за да се провери дали някой от тях може да бъде донор. Баща ѝ се оказал по-съвместим, но не на 100%. Надеждата им е в чужбина да намерят 100% донор. И тази така сложна трансплантация да се извърши в чуждестранна клиника.

 

Сумата за това лечение обаче е непосилна за семейството! Затова те се обръщат за помощ! Молим всеки, който има възможност, да помогне на Никол да оздравее!

 

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG57BUIN95611000714727

BIC: BUINBGSF

Получател: Павел Андреев

Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева