4-годишно дете, лекуващо се в пловдивска болница, се нуждае спешно от средства!

  • от PlovdivTime
  • 13:26, 23.12.2021

Дете, лекуващо се в пловдивска болница, се нуждае спешно от средства. На 4-годишния Митко от Ямбол, който преди 2 години започва лечението си от левкемия, скоро му предстои трансплантация на костен мозък.

При постъпването си в детското отделение на Пловдивска болница, лекарите установяват oстра лимфобластна левкемия, а наскоро откриват и остра миелоидна левкемия. Поради спецификата на неговия случай, те започват подготовка за трансплантация и тук идва частта, в която ние можем да бъдем полезни на детето.

Разходите на родителите Димитър и Катя започват да стават непосилни за семейството и близките им, и те решават да се обърнат към всички Вас - хората с големи сърца. Нека ги подкрепим като допринесем за тяхното Коледно чудо. Предстои да получат и предварителни оферти от различни клиники в Испания, Турция и Израел.

За момента нямат точна оферта, но страничната сума, която им е нужна за изследвания, лекарства и всичко, което не се покрива от здравната каса възлиза на 5000 лв на месец. Всеки, който желае може да дари по следните начини:

Дарителска сметка на семейството в Уникредит:

BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (дете)

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)

Предстои поставяне на дарителски кутии в страната и отваряне на онлайн платформи за дарения от чужбина.