38-годишната Женя от Пловдив се бори с тежко заболяване

  • от PlovdivTime
  • 10:22, 20.09.2020

38-годишната Женя Стоенчева от Пловдив, майка на прекрасна дъщеря, се нуждае от нашата помощ.  През 2017 г. тя е оперирана от периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията са силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други. Кистите са отстранени, но за съжаление, се получава рядко усложнение. 

След направения в началото на 2019 г. ядрено-магнитен резонанс се установява, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит. Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Назначени са ѝ медикаменти, които не довеждат до подобряване на състоянието, нито до облекчаване на симптомите. Не изчезва и болката. 

В момента състоянието на Женя е силно влошено. Тя не може да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превива от нечовешки болки и няма никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. 

Именно затова се обръщаме към всички вас със спешен зов за помощ, призовават приятелите ѝ. След консултация с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръчва на близките ѝ извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това състоянието на Женя ще бъде проследявано и ако се постигне очакваното подобрение, вливките ще продължат.


За стартиране на лечението ѝ в Турция спешно са необходими 24 000 долара. Цената на всяка една вливка е 12 000 долара и не бива да се прекъсват. Семейството ѝ няма финансовата възможност да се справи само с тази непосилна сума и затова моли за помощ за събирането на необходимите средства. 

Имаме нужда от вас и за съпътстващите лечението разходи като: рехабилитация, транспорт (най-вероятно ще трябва Женя да пътува с линейка от и до болницата), придружител и необходимите медикаменти!Колкото по-бързо съберем сумата за лечението, толкова по-скоро Женя ще може да бъде отново пълноценна майка и човек, завършва призивът за помощ.

Може да направите дарение по следните начини:
* Превод по Дарителска сметка:
Обединена Българска Банка
Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева
ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA
Населено място: гр. Пловдив
IBAN: BG64UBBS80021053576440
BIC: UBBS BGSF
Валута: BGN/ Лева

* Дарение чрез helpkarma: https://bg.helpkarma.com/…/da-pomognem-na…/dashboard/preview

* Като се включите в групата в която се провежда онлайн Благотворителен базар https://www.facebook.com/groups/590633858264104


* като направите дарение чрез PayPal
[email protected]

* Като организирате благотворително събитие в подкрепа на Женя. При въпроси и необходимост от съдействие, оставаме на разположение