22-годишният Кристиян Христов с приза на публиката в Пловдив на конкурса “Гласът на Камен“

  • от PlovdivTime
  • 13:12, 25.08.2022
22-годишният Кристиян Христов е носителят на Наградата на публиката в Пловидв  на Първия конкурс за млади тенори "Гласът на Камен". Ценителите на класическата музика под тепетата гласуваха за своя фаворит по време на третия тур на състезанието. Младите тенори изнесоха концерт на Римския стадион, а Кристиян спечели наградата от 1000 евро.
 
19 участника от Китай, Монголия, Южна Корея, Аржентина, Румъния, Русия, Иран, Сърбия, Турция, Северна Македония и България се бориха за сърцата на публиката като изпълниха програма по свой избор, някои от тях представиха песни от собствените си страни в акомпанимент на пианистите с международна кариера Вяра Шуперлиева и Урош Угаркович.
 
С изявите на открито в емблематичното градско пространство, участниците се превърнаха в млади посланици на музиката, които рекламират забележителностите на Пловдив по света и самия град като един от европейските центрове за култура.
 
Опера Пловдив организира конкурса „Гласът на Камен“ с цел да предостави възможност на младите артисти от цял свят да пренесат посланието за пълна отдаденост и честност към изкуството на изключителния тенор Камен Чанев.Събитието е част от програма „Наследство II” на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
 
 
Фотографии: Александър Богдан Томпсън