20-годишно момче от Пловдив има нужда от средства в борбата срещу агресивен рак

  • от PlovdivTime
  • 12:25, 29.01.2024

Младо момче от Пловдив се бори с коварно заболяване и има нужда от подкрепа. 20-годишният Костадин е диагностициран с агресивен рак - Сарком на Юинг, а за лечението му са необходими 100 000 евро. 

Животът на Костадин се преобръща преди три месеца, когато внезапно се парализира. Следват спешни изследвания в болница и коварната диагноза.

„Точно един месец, след като навърши 20 години, ни казаха тази зловеща диагноза, без да е пил едно хапче. Това заболяване е много рядко - 1,5 на 1 милион души и си казах: „Точно моето дете ли?“, а той ме попита“ „Мамо, точно аз ли, защо?“, разказва майката на Костадин Мария Бозукова.

Диагнозата се потвърждава и в Германия. Семейството не губи надежда и заминава за Турция, където лекарите назначават 12 химиотерапии. Резултатът не закъснява. 

„След втора химиотерапия, 10 лъчетерапии, физиотерапия детето е с 50% неактивни ракови клетки и туморът от 16 см е вече 4 см“, казва майката.  

100 000 евро трябват на Костадин, за да има шанс да победи в битката със заболяването.

„Аз просто умрях и възкръснах, за да се боря за него. Той постоянно пита: „Мамо, ако свършат парите, аз ще оздравея ли?“, казва Мария Бозукова.  

Няколко кампании в Пловдив на различни организации и на футболен клуб „Ботев“ подкрепят момчето в борбата му за живот.

„Те са нашите деца, те са нашето бъдеще, ако ние не ги подкрепим, няма кой да остане след нас“, казва Пламена Сураева, леля на Костадин.

Ако желаете и имате възможност да помогнете на момчето, ето как: 

Банка: Алианц Банк България  

IBAN: BG70BUIN95611000708188  

BIC: BUINBGSF  

Получател: Фондация Павел Андреев  

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков