1300 лв. не достигат на майка от Пловдив, за да продължи борбата си с рака

  • от PlovdivTime
  • 17:37, 11.03.2020

Десетки подадоха ръка на Стела Грозданова, която от няколко месеца се бори с тежка диагноза. Пловдивчанката и двете й деца се нуждаят от още средства за спешната операция, която предстои. Както вече ви разказахме, Стела и момичетата й остават лишени от доходи, след като майката разбира, че страда от рак. На 18-и ноември миналата тя отива на лекар за преглед, тъй като изпитва болки в кръста. Първоначално мисли, че състоянието и се дължи на дископатия. Докторите обаче и назначават скенер, който показва, че ракът се е разпространил към прешлените и гръбначния й стълб.

В началото на декември Стела преживява операция, по време на която десният и бъбрек бива отстранен. Майката обаче остава на легло, тъй като спешно се нуждае от втора интервенция. В момента тя е неспособна да работи, за да се грижи за двете си дечица.

"Първият ми прешлен е напълно изяден, няма го. Трябва да се сложат импланти, за да мога да пак да ходя. Сега при всяко по-рязко движение има опасност прешленът да се счупи и да остана на легло за цял живот", разказа пред наш репортер Стела.

Стойността на операцията е 8 420 лв., от които НЗОК може да поеме 2 329 лв. Останалите 6 090 трябва да бъдат заплатени от пловдивчанката. Тя обаче не разполага с никакви средства. Преди да бъде диагностицирана с рак, Стела се грижи почасово за две възрастни жени. Когато не е ангажирана с тях, прави лечебни масажи. Голямата и дъщеря е на 20 години, но бива принудена да напусне работата си, за да се посвети на грижите за майка си. 

Мечтата на майката е да се изправи отново, за да се грижи пълноценно за двете си момичета, които нямат на кого другиго да разчитат. Досега кампанията е събрала 4 800 лв., дарени от хора с добри сърца. За съжаление обаче, не достигат 1 300 лв., за да се подложи Стела на спешната интервенция. Това оповести дъщеря й Светослава, която сподели своята благодарност в социалните мрежи.

"Истината е, че дори не мога да представя с думи, всичко онова, което изпитвам в този момент... Прекланям се смирено пред вашата добрина и съпричастност!", написа тя. 

Ето как можем да помогнем на Стела:

Helpkarma-https://bg.helpkarma.com/…/da-pomognem-na-mama-da-prohodi-o…

Титуляр-Светослава Шопова
Банка-ДСК
IBAN -BG60STSA93000025811001
BIC-STSABGSF