Зико за новия шеф на Онкото: Предложението бе на групата на ГЕРБ, питайте Тотев

  • от Благовест Андонов
  • 12:56, 24.09.2020

„Предложението за временно изпълняващ управител на КОЦ Пловдив бе направено от групата на ГЕРБ-Пловдив, питайте Тотев за повече информация. Аз съм вярваш човек и съм казал неведнъж, че няма да се вкарвам в грях и да правя каквото и да е било на гърба на болни, възрастни хора или деца”, заяви кметът Здравко Димитров след избора на д-р Пламен Фотев за временно изпълняващ длъжността управител на Онкото до провеждането на нов конкурс.

Градоначалникът каза, че ще иска следващият конкурс, който бе гласуван от общинския съвет, да бъде максимално прозрачен, като в него да има и широко представителство на експерти, дори и от здравната комисия на Парламента.

По думите му, той искал да се състои дебат за бъдещето на КОЦ-Пловдив, но групата на ГЕРБ в Пловдив е избързала с входирането на предложението.

„Все пак такъв дебат ще се състои”, каза градоначалникът.

 Той добави и че със същите мотиви е оттеглил и предложението за бюджетната прогноза, където бяха заложени тегленето на заемите за реализирането на инфраструктурните проекти. Димитров допълни, че в най-скоро време проектите ще бъдат представени и ще се вземе решение как ще се процедира с тях.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Насочиха нов конкурс за Онкото в Пловдив, изненадващо име поема временно управлениетоПротестиращи се опитаха да блокират входовете към заседателната зала