Зико: Никой не върви срещу онкоболните! Извадихме точката, защото се създаде напрежение

  • от PlovdivTime
  • 18:34, 10.09.2020

Общественият дебат относно бъдещето на КОЦ-Пловдив ще се организира по най-бързия възможен начин, като в него ще участват общински съветници и представители на различни организации. Това заяви пред журналисти кметът на града Здравко Димитров. 

Той изтъкна, че точката за утвърждаването на нов директор за Онкодиспансера в Пловдив е била извадена от дневния ред на днешната сесия именно заради създалото се напрежение и неяснота. 

"Искам да се знае, че никой не върви срещу онкоболните", категоричен бе Зико. Той отрече позицията на ВМРО и "Да, България" да е допринесла за взимане на решението. 

Припомняме, че в хода на днешната сесия зам. -кметът Илия Кирчев оттегли предложението за назначанате на проф. Марияна Янева като директор на КОЦ-Пловдив. Повод за това бе общественото недоволство и протестът пред Дома на културата по време на заседанието на градските старейшини. 

На заседанието не присъства нито един от кандидатите за шеф на Онкодиспансера, но пък бе шефа на общинското здравеопазване Калин Калинов.

Самият той не влезе в дискусия с недоволните пловдивчани, като  те имаха упреци най-вече към неговата дейност, като имаше възгласи за неговата оставка. Той също бе против избора на проф. Марияна Янева за директор на Онкодиспансера, но не е изразявал в подкрепа в полза на един или друг кандидат.