Зико недоволен от бул. „Северен” – „Щрабаг” преасфалтират кръговото

  • от Благовест Андонов
  • 20:31, 10.02.2020

Нов асфалт за кръговото кръстовище на бул. „Северен” и „България” ще бъде положен от фирмата изпълнител. Кметът Здравко Димитров заяви, че от Общината не са доволни от положената настилка на кръговото, като „Щрабаг” ще я преасфалтират за тяхна сметка. Това ще се случи, когато времето позволява, каза кметът.

Бул. „Северен” трябваше да бъде открит още през октомври, но постоянно излизаха непредвидени обстоятелства, които забавиха довършването му. Отделно от Общината поискаха да се направят промени по трасето, като се осигури връзка към търговиите на Брезовско шосе. Нещо, което бившият кмет Иван Тотев категорично отхвърли като възможност, тъй като бе заявил, че „ще се изтрепят, ако накъсаме булеварда”.

От градската администрация работят и за втория етап на булеварда, който трябва да свърже моста на Адата с Карловско шосе.

Теренът на изток от надлеза на Ален Мак е предвиден за изграждане на ухо, което ще свързва Карловско с продължението на новия булевард. Отсечката от Брезовско шосе до гара Филипово ще се разшири и ще бъде подменена цялостната настилка.

Целият проект струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30-милионния заем. Новата артерия ще е широка 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея.