Зико: Напрежение между мен районните кметове няма! Няма и да има

  • от Парашкева Иванова
  • 10:12, 10.02.2020

„Напрежение между мен и районните кметове никога не е имало и няма да има. Не знам от къде дойдоха тези твърдения, но те не са истина. Аз също съм бил районен кмет и съм имал периоди в които не съм имал и стотинка. Ние всички сме от ГЕРБ и ще работим заедно“, заяви Здравко Димитров.

Утре на сесия на общинския съвет под тепетата ще се гледа бюджета, като кметът заяви, че очаква конструктивна дискусия, но направи апел към всички, които ще дадат предложения. Зико обясни, че разбира, че всеки по време на кампанията е давал различни обещания пред своите избиратели, но поиска всеки който даде предложения за нещо да каже и от къде да бъдат взети парите.

„Дори и някой да предложи 240 000 лева за Кукления театър, а не 120 000 лева, трябва да каже и кой да ощетим за сметка на това. И аз искам да има повече пари за тях, но бюджетът е една величина.“, каза Димитров.

Бюджетната рамка на града, която ще бъде гласувана утре е 345 милиона лева. Тя е завишена с  2 млн. лева от първоначално обявения проект, като допълнителните приходи ще дойдат от продажба на общинско имущество. Допълнителните средства са разпределени по 1 млн. лева за проекта „Модър-Царевец“ и реконструкцията на улица „Даме Груев“ в район „Южен“. Здравко Димитров се надява още тази година да започне изграждането на двата важни проекта.