Зико: Може и някой да не иска да се случат нещата на Небет тепе, всичко ми минава през главата

  • от PlovdivTime
  • 12:51, 12.01.2022

Кметът Здравко Димитров реагира остро срещу директора на НИНКН арх. Петър Петров заради продължаващото напрежение за Небет тепе. Зико за пореден път каза, че още няма нищо в Община Пловдив като забележки, а по този начин изпълнителите и администрацията не могат да направят корекциите.

„ Има някакви забележки, които трябва да се коригират. С доц. Костадин Кисьов съм в непрекъсната връзка. Чакаме, чакаме, чакаме.  Това не е достойно поведение на един пловдивчанин. След като видим тези 3 забележки и процесите как вървят, ще кажем и други неща. Но трябва от министерството да ги кажат и ние да го отстраним. Разбира се, винаги има такава опасност заради забавяне да пропадне проектът. Провалян е няколко пъти този проект, и сега сме на прага да направим нещо хубаво за мястото, където е зароден живота на Пловдив, а някой пловдивчанин демонстрира безотговорно поведение”, каза кметът.

Той заяви, че има доверие на арх. Румяна Пройкова, която е една от най-добрите в страната в този ресор относно проблемите с археологията от 2016 и 2017 година, които не присъстват в проекта.

„Комуникираме с НИНКН като Община. Някак си обаче много бавно стават нещата, може и някой и да не иска да се случи този проект. Всичко ми минава през главата”, каза кметът. Той добави, че няма как  да бъдат унищожени или заровени ценните находки на този обект.

Kоментари

коментар
Стою
10:30, 15.01.2022
Отговор

Зико! Чуй ме Зико! Разбери ме! Ти си ужасно некомпетентен и не осъзнаваш, че да ръководиш община не е като да риташ топка. Реципрочно на теб, всичките ти подчинени също си нямат хал хабер от това, което трябва да правят. А Пройкова е една нагла и некомпетентна бабка, която е забравила, че не може да прави каквото си иска. Това е проблема а не НИНКН! Ай, бее... аман!

коментар
Супер Разбирач
09:12, 14.01.2022
Отговор

Е, тоя пич просто не може да схване къде се намира! По-неадекватен кмет не сме имали. По-нагъл - да, по-продажен - да, ама по-неадекватен... Човек би помислил, че с тия кметове-гербери баш софиянците наказват града ни защото е по-хубав от техния.