Зико: Чакаме становище от Министерство на културата за ремонта на Брезовско шосе

  • от Виктория Петрова
  • 09:36, 02.06.2022

„Ако не излезе археология, може да мине само като наблюдение. Ако обаче излезе, може да спрат работата по проекта и за два месеца, а проучването да струва 50 000 лв.”, така коментира спирането на работата по част от Водния проект на Брезовско шосе кметът Здравко Димитров.

Той съобщи, че зам.-кметът Пламен Панов е разговарял с Министерство на културата и има вероятност строителните дейности напълно да спрат.                                                                                                               

„Това не е желателно. Там има хора, които трябва да работят. Ние ще поискаме да не спира работата, защото в крайна сметка може и да няма археология. Но знаейки как управляват, нищо чудно да ни спрат.  Без това има забавяне, трябваше да е готово миналата година август месец.  Това води до неудобство”, каза още Здравко Димитров.

Припомняме, че вчера работата бе спряна, защото строителните дейности са достигнали до защитената зона на археологическия обект Плоската могила.

Ремонтът на Брезовско шосе е по „Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ - позиция 3 и трябва да завърши до април 2023 година.