Жените мотористи в Пловдив с поредно събитие срещу рака на гърдата на Гребната база

  • от PlovdivTime
  • 17:29, 12.10.2021

Сдружение „Жените мотористи / Lady Bikers MPowered България“ за трета поредна година организира провеждането на Национална кампания "Заедно срещу рака на гърдата". Събитието ще се проведе в град Пловдив. Датата е 16 октомври, мястото - град Пловдив, Гребна база при следната Програма:

10.00ч. -16.00ч. Мобилна линейка за безплатни прегледи и консултации с лекар, специалист-мамолог с богат опит в ранния скрининг;

13.00ч. – 14.00ч. Почетно мото-шествие на Жените мотористи и приятели

 10.00ч. -16.00ч. Благотворителен базар за събиране на средства, които ще послужат за закупуване на мобилен мамограф/ехограф;

Ракът на гърдата е най-често срещаният рак при жените по целия свят. Това е и основната причина за смърт от рак сред жените в световен мащаб. Въпреки високите нива на заболеваемост, в западните страни 89% от жените, диагностицирани с рак на гърдата, са все още живи пет години след диагнозата си, което се дължи на ранното откриване и лечение.

Броят на заболелите жени в България е над 46 000, а всяка година регистърът се допълва с 3 800 нови случая. Над половината жени с рак на гърдата у нас не знаят за заболяването си.

Именно това е причината от Сдружението „Жените Мотористи ЕМпауърд България“, чрез един по-нетрадиционен начин да дадат своя принос за популяризиране на ранното откриване на рака на гърдата.

Средствата от базара, като част от кампанията, се събират за закупуване на мобилен апарат за прегледи, който ще бъде предоставен за ползване в мобилна линейка. Дарения могат да бъдат направени по следните начини:

  • на място, чрез закупуване на стоки от базара;
  • чрез дарения в поставената от нас брандирана кутия на място;
  • по банковата сметка на Сдружението на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered“: BG50RZBB91551012127436.

ЗАЕДНО СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА!

Средствата за апаратурата и лекарския екип на 16.10.2021г. са осигурени от Сдружението на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered“!