Затвориха пешеходна връзка на жп линията на бул. “Копривщица“, хората се чувствали като “мишки в лабиринт“

  • от PlovdivTime
  • 15:09, 11.03.2022

Пешеходна връзка  на жп линята на бул. „Копривщица”, която се намира между Пещерско шосе и бул. „Свобода” е затворена и заварена с преграда. За това сигнализира читател на TrafficNews, който смята, че тя е служила за удобство на гражданите в района, понеже през нея най-лесно се e стигало до спирката край старата градска железница.

Гражданите се интересуват каква е причината за затварянето на пасарелката и защо е било необходимо, при положение, че съвсем скоро дървените греди между линиите са били обновени с нови.

„Живея в квартала от повече от 20 години и не ми е известно за нито един инцидент. Ако някой я смята за опасна, защо не се обезопаси, а така по най-радикалния начин се завари?

Оставените боклуци отстрани от процедурата даже няма да ги коментирам. Силно се надявам след сигнала ми да бъде отново отворена, защото ние не сме мишки в лабиринт, а хора”, разказа нашият читател.

Пловдивчани споделят, че голяма част от живущите в квартала са недоволни от затварянето на пасарелката и се надяват скоро преминаването през нея да бъде възобновено.

„Изпратил съм и сигнал към общината, но се надявам чрез вас да придобие по-голям отзвук, защото това е поредното безумие на нишите управници”, добавя той.

Самата пасарелка се стопансива и управлява от НКЖИ, както и цялата жп инфраструктура.