Затвориха фирма край Пловдив заради огнище на COVID-19

  • от PlovdivTime
  • 11:11, 19.06.2020

Шест от новите положителни проби в Пловдивско днес са установени в частна фирма във Войводиново с 14 души персонал. Както съобщихме общо 8 са новооткритите случаи в областта.

Управителят на фирмата е изследвал работниците по желание и веднага е предприел всички противоепидемични мерки след положителните проби.

„В момента фирмата е затворена и се извършват необходимите действия според предписанията на здравните власти. В случая управителят на фирмата е действал отговорно и много бързо е реагирал. Няма хоспитализирани от далите положителен резултат работници и са в добро състояние, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Останалите случаи с днешна дата са  на жена от Пловдив на 70 години с дихателни проблеми, хоспитализирана и на мъж на 45 от Карлово, който е свързан със случаите в Перущица. Той също е приет в болница за лечение.

РЗИ връчва предписания на контактните лица.

Към днешна дата  в област Пловдив регистрираните случаи са 128, като 94 са оздравелите.

„ Отново апелирам жителите на областта за повече внимание и отговорност. Ако от страна на работодатели има притеснения, свързани с епидемичната обстановка, то те могат да потърсят съдействие от Областния кризисен щаб,  допълни областният управител.